Locatie

Dorps wonen, binnen de Rotterdamse Ring! 

Pernis als Rotterdamse deelgemeente heeft een centrale ligging; hartje Rotterdam is zo bereikbaar, zowel met de auto, als met het openbaar vervoer. Elke 10 minuten vertrekt er een metro, zo bent u in mum van tijd op uw bestemming. Vanaf Rotterdam Centraal Station reist u niet alleen door heel Nederland, maar zelfs naar allerlei Europese bestemmingen. Daarnaast heeft Pernis een ideale ontsluiting via de A4 en A15. 

Rotterdam heeft een hoop te bieden met haar uitgebreide winkel-, horeca- en uitgaansvoorzieningen. Van de Foodhallen op de Wilheminapier, de Markthal op de Blaak, tot de Beurstraverse (lees: Koopgoot) voor een dag winkelen, en niet te vergeten de altijd gezellige Witte de Withstraat met zijn diversiteit aan horecagelegenheden. En dit is nog maar een kleine greep uit alle mogelijkheden van de bruisende stad Rotterdam! 


Kaartje van de vele bezienswaardigheden in Rotterdam
 

Pernis: Het dorpse karakter!

Pernis staat bekend om haar dorpse karakter. Omringd door de grenzen van het water en de bedrijvigheid is het altijd klein gebleven en heeft het zijn saamhorigheid behouden. Wandel bijvoorbeeld eens over de oude Pastoriedijk of door het Pernisserpark wat Pernis omringd. Voor alle basisvoorzieningen hoeft u Pernis niet uit, van de dagelijkse boodschap tot sport en cultuur, alles is binnen handbereik.


Een indruk van het dorpse karakter van Pernis.
 

Voorzieningen

De wijk is voorzien van twee basisscholen. Deze kunnen beide zowel lopend als met de fiets worden bereikt. Ook is er een kinderdagverblijf en een naschoolse opvang aanwezig in de wijk. Voor middelbare- en hogescholen kunnen kinderen makkelijk terecht in heel Rotterdam.

Aan sportvoorzieningen is er in de wijk een brede keuzemogelijkheid van voetbal tot tennis en van ruitersport tot zelfs een openluchtzwembad. Verspreid over de wijk zijn kleine speeltuintjes en voetbalvelden te vinden, maar in het Pernisserpark is ook een grote speeltuin met boerderij gevestigd. Het Pernisserpark bevat naast de speeltuin ook wandelroutes langs het water en door het groen. 

Op slechts twee minuten lopen bevinden zich de plaatselijke bakker, slager en supermarkt. Daarnaast hoef je voor gezondheid instellingen ook de wijk niet uit. Op de hoek van de straat is een fysiotherapeut gevestigd en ook de tandarts en de huisarts zijn op loopafstand. De apotheek is in aan de noordzijde van Pernis te vinden.


Kaartje van de vele voorzieningen binnen Pernis ten opzicht van de planlocatie van Wonen in Symfonie